Bieke Dewyspelaere

Ik sta jullie graag bij als vroedvrouw voor, tijdens en na de zwangerschap.

WIe ben ik

Mijn naam is Bieke Dewyspelaere.
Een vroedvrouw met ruim 30 jaar ervaring.

Sinds 2018 combineer ik mijn job als vroedvrouw in het ziekenhuis (Noorderhart in Pelt) met een job als vroedvrouw aan huis. Die combinatie vind ik heel verrijkend. De afgelopen jaren heb ik mij op verschillende manieren bijgeschoold door verschillende opleidingen te volgen. Meteen nadat ik gestart ben als vroedvrouw aan huis heb ik een opleiding geneesmiddelenleer gevolgd, zodat ik als vroedvrouw een aantal geneesmiddelen kan voorschrijven. Daarna behaalde ik mijn postgraduaat lactatiekundige en in het najaar van 2021 heb ik ook een cursus als preconceptioneel consulent afgerond. Daarnaast heb ik in de loop der jaren ook de nodige kennis opgebouwd over flesvoeding.

Dignissim morbi orci ut lacinia tincidunt in rhoncus sit in donec luctus sit pharetra id vulputate commodo, nunc nibh tincidunt purus morbi diam, in netus tempus, eu, sed ultricies mi quam varius faucibus libero consectetur tellus et fusce sit adipiscing.

Quis habitant dignissim enim facilisis in at eget vitae pulvinar ipsum in felis aenean enim morbi sit in elementum tincidunt mi non justo semper tincidunt bibendum porta ipsum a ipsum et ornare habitant mattis augue nulla faucibus varius risus, non.

Quam id vitae, mi ac a purus facilisi dignissim nibh dui in egestas fusce tristique nisi sed integer porttitor nibh est quis urna mauris euismod nunc ac commodo sed vivamus est dui pellentesque non quis nulla sed amet ut rhoncus.

Wie ben ik?

Ik ben geboren in West-Vlaanderen, meer specifiek in Roeselare waar ik ben opgegroeid in een gezin met zeven kinderen. Later ben ik mijn man gevolgd, en kwam ik in Limburg terecht waar ik in 1990 als vroedvrouw kon starten in het H. Hart Ziekenhuis van Neerpelt.

Ik ben gehuwd, heb drie kinderen, die ondertussen al jongvolwassen zijn. Omdat ik van sociaal contact houd, ben ik heel graag onder mensen. Daarnaast probeer ik gezond te leven en voldoende te bewegen, al kan ik uiteraard ook genieten van een lekker etentje. Mijn hobby’s zijn: in de tuin werken, reizen en houtbewerking.

Opleiding

Gedurende mijn loopbaan heb ik mij constant bijgeschoold. Dit doe ik natuurlijk om mijn job beter te kunnen uitoefenen, maar ook simpelweg om mijzelf te verrijken.

Hieronder staan een aantal relevante diploma’s die ik heb behaald:
1988: Verpleegkundige A1
1989: Vroedvrouw
1996: extra opleiding verloskunde
2005: extra opleiding medische technologie (stan apparatuur)
2019: vroedvrouw met voorschrijfrecht
2020: lactatiekundige (een lactatiekundige is een vroedvrouw die zich heeft gespecialiseerd in borstvoeding. Voor deze opleiding schreef ik een paper ‘De ideale start van het leven’ [PDF].
2021: opleiding preconceptioneel consulent, waardoor ik mensen met een kinderwens nog voor hun zwangerschap optimaal kan begeleiden.

Werkervaring

Voor ik naar Limburg ben getrokken, heb ik één jaar gewerkt op de afdeling intensieve zorgen van het H. Hart Ziekenhuis in Roeselare. Dat was een belangrijke ervaring omdat het me heeft geleerd hoe met stress om te gaan. In 1990 ben ik gestart als vroedvrouw in het H.Hart Ziekenhuis te Neerpelt, waar ik werkte op het verloskwartier en de materniteit. Acht jaar later (1998) verhuisde ik met de kraamafdeling naar Lommel waar ik ook ervaring opdeed op neonatologie. In 2005 trokken we naar het nieuwe ziekenhuis in Overpelt (nu Pelt), waar ik een tijdje vroedvrouwenconsultaties heb gedaan.

Tegenwoordig werk ik halftijds in de nachtdienst (voornamelijk op het verloskwartier) en sinds 2018 combineer ik mijn werk in het ziekenhuis met een praktijk als vroedvrouw aan huis.

Ik help je met alle plezier

Heb je specifieke vragen of meer algemene vragen voor mij, aarzel dan niet om contact met me op te nemen via mail of telefoon. Als je interesse hebt in mijn diensten, dan kom ik in eerste instantie graag eerst bij je thuis zodat we elkaar wat beter leren kennen. Dat eerste gesprek is volledig vrijblijvend, maar het geeft je alvast een eerste indruk van wie ik ben en of je een goed gevoel hebt bij een eventuele samenwerking. Daarna bepaal je zelf of je samen met mij verder wil.
Wat ik allemaal voor je kan betekenen, kan je op deze website lezen in de rubriek ‘mijn diensten’

Liefs Bieke

Vroedvrouw Peer

The Daunfarm Team

Jane Wilson​

Sem sed molestie donec nulla vitae nisl tellus tincidunt tincidunt facilisi vel neque mauris arcu potenti faucibus quis.​

Laura Kyle

Senectus at nec vulputate arcu id facilisi urna scelerisque elementum, odio integer faucibus tincidunt augue vitae, sed fermentum.​

Daniel Oscar

Massa risus dignissim faucibus viverra non odio nisi quis aliquam quisque nunc, mattis amet risus amet urna semper.​

Samen op weg…

Samen met jou wil ik de eerste stappen zetten
De eerste stappen naar nieuw leven
Naar een zo gezond mogelijke zwangerschap
Naar een voorspoedige bevalling
Naar de ideale start van het leven