Samenwerken

Hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Samenwerken

Hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Als je specifieke of algemene vragen over zwangerschap en bevalling hebt, neem dan gerust contact met me op via telefoon of via mail. Als je me belt en ik neem niet op, dan zal ik je later terugbellen, maar je kan ook een boodschap inspreken. 

Contactformulier

Via het contactformulier kan je vrijblijvend alvast een aantal gegevens invullen. De gevraagde informatie is nog redelijk algemeen en beperkt, ook om je privacy te beschermen, en is alleen bedoeld om alvast een idee te krijgen van je specifieke hulpvraag. Via het formulier kan je ook laten weten op welke dagen of tijdstippen ik je het best kan contacteren. 

In onderling overleg plannen we daarna een eerste ontmoeting. Tijdens dat gesprek kan je beslissen of we samen verdergaan.

Administratie

Eenmaal de zorg is gestart, ben ik verplicht om een dossier op te maken. Dit gebeurt digitaal en op een beveiligde manier. Als vroedvrouw zijn we verplicht dit dossier te bewaren in een externe cloud. Bij het begin van onze samenwerking zal ik dan ook vragen om een formulier te ondertekenen waarin ik de toestemming krijg om je gegevens te bewaren (in lijn met de privacywetgeving).

Daarnaast zal ik mama vragen naar haar mutualiteitsgegevens aangezien de vergoeding van mijn prestaties terugbetaald wordt via het ziekenfonds.

Kosten

Als vroedvrouw ben ik geconventioneerd. Dat houdt in dat betalingen voor mijn diensten altijd verlopen via een derdebetalingsregeling. De wet voorziet terugbetaling voor een aantal zorgen aan huis. Op dit moment is de wetgeving ten aanzien van preconceptionele bezoeken helaas nog niet duidelijk.

Prenatale bezoeken gebeuren altijd in overleg met gynaecoloog/huisarts en zijn in aantal ook beperkt (max 12/zwangerschap), tenzij extra voorgeschreven door de arts. Los daarvan mogen we als vroedvrouw een aantal extra infomomenten inplannen.

Na de bevalling heb je recht op terugbetaling voor de volgende bezoeken:

  • Dagelijks bezoek de eerste 5 dagen na de bevalling
  • Vanaf dag 6 heb je nog recht op 6 bezoeken, vrij te kiezen tot de leeftijd van 1 jaar
  • Als vroedvrouw kunnen wij daar onder bepaalde voorwaarden nog 3 extra bezoeken aan toevoegen
  • Alle bezoeken hierna worden alleen terugbetaald als je een doktersvoorschrift hebt

Ik reken geen dossierkosten aan of kosten voor verplaatsingen binnen een straal van 20 km. In de meeste gevallen hoeven jullie mij dan ook niets te betalen. 

Wanneer ik afwezig ben bij verlof of ziekte, laat ik mij vervangen door een collega die ook halftijds in het ziekenhuis werkt en halftijds vroedvrouw aan huis is. Wij gebruiken hetzelfde dossier en zitten op dezelfde golflengte waardoor de samenwerking vlot verloopt.

Nog vragen na deze uitleg, stel ze gerust. Ik help jullie graag verder en misschien kunnen we samen op weg.

Ik help je met alle plezier

Ik stel me in principe heel flexibel op, en probeer mijn bezoeken zo veel mogelijk aan te passen aan je wensen, werkuren en voedingsmomenten. In overleg vinden we zeker een gepast moment, zodat we ook vermijden dat we je kindje onnodig moeten wakker maken. En op die manier kan ik het bezoek ook zo regelen dat ik je tijdens de voeding van je kindje kan helpen. Heb je hierover nog specifieke vragen? Aarzel niet om ze mij te stellen, en dan help ik je graag verder.

Liefs Bieke

Vroedvrouw Peer

The Daunfarm Team

Jane Wilson​

Sem sed molestie donec nulla vitae nisl tellus tincidunt tincidunt facilisi vel neque mauris arcu potenti faucibus quis.​

Laura Kyle

Senectus at nec vulputate arcu id facilisi urna scelerisque elementum, odio integer faucibus tincidunt augue vitae, sed fermentum.​

Daniel Oscar

Massa risus dignissim faucibus viverra non odio nisi quis aliquam quisque nunc, mattis amet risus amet urna semper.​

Samen op weg…

Samen met jou wil ik de eerste stappen zetten
De eerste stappen naar nieuw leven
Naar een zo gezond mogelijke zwangerschap
Naar een voorspoedige bevalling
Naar de ideale start van het leven