Diensten

Jullie kunnen op verschillende momenten beroep op mij doen. Dit kan zowel voor de zwangerschap, maar ook tijdens en na de zwangerschap. In de rubrieken hieronder geef ik verdere uitleg bij de verschillende diensten die ik aanbied.

DIENSTEN

Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap
kunnen jullie beroep doen op mij.

Dignissim morbi orci ut lacinia tincidunt in rhoncus sit in donec luctus sit pharetra id vulputate commodo, nunc nibh tincidunt purus morbi diam, in netus tempus, eu, sed ultricies mi quam varius faucibus libero consectetur tellus et fusce sit adipiscing.

Dignissim morbi orci ut lacinia tincidunt in rhoncus sit in donec luctus sit pharetra id vulputate commodo, nunc nibh tincidunt purus morbi diam, in netus tempus, eu, sed ultricies mi quam varius faucibus libero consectetur tellus et fusce sit adipiscing.

Quis habitant dignissim enim facilisis in at eget vitae pulvinar ipsum in felis aenean enim morbi sit in elementum tincidunt mi non justo semper tincidunt bibendum porta ipsum a ipsum et ornare habitant mattis augue nulla faucibus varius risus, non.

Quam id vitae, mi ac a purus facilisi dignissim nibh dui in egestas fusce tristique nisi sed integer porttitor nibh est quis urna mauris euismod nunc ac commodo sed vivamus est dui pellentesque non quis nulla sed amet ut rhoncus.

Preconceptioneel consulent

In januari 2021 ben ik gestart met een opleiding tot pre-conceptioneel lifestyle consulent, die ik in oktober 2021 heb voltooid.

Als pre-conceptioneel lifestyle consulent sta je stil bij de periode voor de zwangerschap, dus nog voor de bevruchting, wat relevant is zowel voor mama als papa. Het is goed om vroeg genoeg over zwangerschap na te denken, want op het moment dat je weet dat je zwanger bent, zijn de eerste cruciale weken van je zwangerschap al voorbij. Die weken vormen de basis van het prille leven en zijn zeer belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Het is daarom aan te bevelen om je levenswijze onder de loep te nemen alvorens met een zwangerschap te starten. We kunnen samen overlopen wat je beter wel of niet kan doen of waar je extra aandacht aan moet besteden. Heb je een kinderwens, dan kan ik, in overleg met huisarts en/of gynaecoloog, je hier optimaal op voorbereiden. Ook wanneer zwanger worden niet zo evident is, kan ik je begeleiden en gaan we samen op weg.

Verloskundige

Ben je voor de eerste keer zwanger of loopt deze zwangerschap anders dan de vorige? Als aanstaande ouder word je met een hoop vragen geconfronteerd. Vaak krijg je zoveel informatie en suggesties dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet.

Als vroedvrouw kan ik je helpen en bijstaan gedurende je volledige zwangerschap. Ik doe dit uiteraard in overleg met je gynaecoloog en/of huisarts.  Tussentijdse controles van harttonen, bloeddruk, urine etc kan ik doen bij je thuis. Die nemen meestal een half uurtje in beslag, zodat ik tijdens een bezoek nog voldoende tijd kan inplannen om eventuele andere vragen te beantwoorden. Het is heel normaal dat je je wat angstig of onzeker voelt vanwege de aanstaande bevalling. Ik bereid jullie zo goed mogelijk voor op de bevalling en de periode erna, maar ik doe zelf geen bevallingen aan huis. De kans bestaat echter dat we elkaar toch treffen in het ziekenhuis van Pelt, waar ik deeltijds werk op de kraamafdeling en het verloskwartier. Ook na de bevalling kan je op mij rekenen en help ik je met lichamelijke en psychische problemen en geef ik je tips voor de zorg en de voeding van je kindje(s). Ik kan je bijstaan bij borstvoeding of flesvoeding, aangezien ik over allebei een extra opleiding heb gevolgd en je ook wat dat betreft optimaal kan begeleiden.

Lactatiekundige

In juni 2020 behaalde ik mijn diploma lactatiekundige. Dat betekent dat ik gespecialiseerd ben in alles wat met borstvoeding te maken heeft.

Ik kan je voorbereiden op borstvoeding, en je hierin optimaal ondersteunen en met raad en daad bijstaan. Voor mijn opleiding als lactatiekundige schreef ik een paper ‘De ideale start van het leven’ [PDF]. In de ideale situatie wordt je kindje het best onmiddellijk na de geboorte bloot op jouw huid gelegd. Kies je voor borstvoeding, dan is het goed je kindje bij jou te laten liggen tot na de eerste borstvoeding. Jullie mogen mijn paper uiteraard lezen, maar als jullie dit wensen, vertel ik er in een gesprek graag meer over. Ook als je op een later moment problemen ervaart met de borstvoeding, zelfs als die initieel prima verliep, kan je op mij beroep doen. 

Ik help jullie met alle plezier

Wat de vraag of het probleem ook is, neem vrijblijvend contact met mij op. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je verder te helpen.

Bieke Dewyspelaere

Vroedvrouw Peer

The Daunfarm Team

Jane Wilson​

Sem sed molestie donec nulla vitae nisl tellus tincidunt tincidunt facilisi vel neque mauris arcu potenti faucibus quis.​

Laura Kyle

Senectus at nec vulputate arcu id facilisi urna scelerisque elementum, odio integer faucibus tincidunt augue vitae, sed fermentum.​

Daniel Oscar

Massa risus dignissim faucibus viverra non odio nisi quis aliquam quisque nunc, mattis amet risus amet urna semper.​

Samen op weg…

Samen met jou wil ik de eerste stappen zetten
De eerste stappen naar nieuw leven
Naar een zo gezond mogelijke zwangerschap
Naar een voorspoedige bevalling
Naar de ideale start van het leven